Z vraždy páru je podezřelý údajně student matematiky a fyziky (24), jeho komplic (24), medik, je obviněn z podvodu. Oba mladíci studovali v Praze, údajně měli tvořit pár. Zatímco je policie v minulých dnech dopadla, po obětech stále pátrá. A hledala je nejen v Praze či v Maďarsku, kde bylo nalezeno jejich auto, ale i v Hněvkovicích na Havlíčkobrodsku. Ty leží zhruba sedm kilometrů vzdušnou čarou od odpočívadla na 66. kilometru dálnice D1, kde byli Přemysl s Marií viděni naposledy.

Policejní manévry

„Celé prázdniny obec a okolí prohledávaly desítky policistů. Naposledy tu byli před 14 dny. Vysílač v místní mlékárně údajně jako poslední zachytil mobil jednoho z nich,“ řekla Blesku jedna z místních žen informaci, která po vesnici koluje. „Před prázdninami proběhlo zvláštní sdělení v obecním rozhlase, byl vyhlášen zákaz vstupu do lesů v oblasti bývalého muničního skladu a do lesů směrem k Ledči nad Sázavou. Prý kvůli rozsáhlé policejní akci,“ řekla Blesku prodavačka v místním obchodě se smíšeným zbožím. Policisté prohledávali také okolní obce.

Nenašli je

Podle informací Blesku tam pražské mordpartě pomáhala kvůli místní znalosti i jihlavská kriminálka. Policisté v okolí nechali odčerpat několik studní a také jímky v kravíně. Pátrání ale bylo neúspěšné. 

Ambiciózní student

Blesk ve středu hovořil se sousedy mladíka, který je kvůli obvinění z vraždy ve vazbě. V jedné obci na Vysočině dokonce kandidoval v loňských komunálních volbách za ODS. „Byl to neuvěřitelně ambiciózní člověk, měl společnost na prodej energií, přesto se nám nechce věřit, že by byl něčeho takového schopen,“ kroutili zde místní lidé nevěřícně hlavou. Policisté si jsou víceméně jisti, že za zmizením seniorů stojí právě tito mladíci. Zachytili totiž jejich komunikaci přes mobil. Reagovali na zprávu, že se našlo auto zmizelého páru.

Podvodný převod

Podle policie se mladíci od staršího páru snažili podvodem získat vilu z roku 1893 v pražském Bubenči. Její majitelkou byla Marie D., která ji přepsala na firmu Přemysla H. zabývající se tiskem. Tu v té době už ale ovládali i obvinění muži. Policie podivný převod majetku stopla a nemovitost nechala v katastru zaplombovat.

Hodnota vily?

Cena památkově chráněné vily se určuje obtížně. „Podle katastru nemovitostí proběhlo v okolí několik transakcí, kde se ceny pohybují okolo 170 tisíc za metr čtvereční,“ řekl Blesku realitní specialista David Majer z firmy RE/MAX Alfa. Jedna vila se ale v okolí prodala dokonce za 475 tisíc za metr čtvereční! Majer cenu na základě těchto informací odhadl na 45 až 50 milionů. Ovšem historický či kulturní význam budovy může její hodnotu ještě vyšponovat.

Fotogalerie
17 fotografií