Šílené! Ve čtvrtek večer na mostě Legií někdo zapálil duhovou vlajku, jež je symbolem komunity leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Právě jejich festival - Prague Pride - od začátku týdne v metropoli probíhá. Z mostu Legií v tutéž chvíli také létaly směrem ke Střeleckému ostrovu, kde byli lidé, římské světlice a další pyrotechnika. 

„Zaznamenali jsme tento incident již včera (ve čtvrtek). Na místě bylo provedeno pátrání a nyní vyhodnocujeme záběry z kamer i ty, které nám dnes poskytli organizátoři akce,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Incident byl policistům nahlášen prostřednictvím linky 158. Zda jde o trestný čin, nebo přestupek, policisté zatím nerozhodli.

Podle organizátorů Prague Pride to není první incident, ke kterému v souvislosti s konáním festivalu došlo. „Duhové vlajky byly v předchozích dnech ukradeny nebo poničeny i na dalších místech. Je možné, že v některých případech si pachatelé vlajku odnesli jako suvenýr. Neriskujte zdraví lezením po vysokých stožárech, nejlépe ještě na mostě nad řekou,“ upozornili na facebooku. 

V Praze se v sobotu takzvaný duhový pochod uskuteční podeváté. Vydá se po poledni z Václavského náměstí na Letnou. Pořadatelé nahlásili magistrátu 30.000 účastníků. Na bezpečnost bude dohlížet policie. V magistrátním seznamu oznámených akcí protesty odpůrců nejsou. Pochodem vrcholí týdenní festival s tematikou LGBT.

Video
Video se připravuje ...

Tančilo se a jásalo! Prague Pride rozveselil takřka celou Prahu Eva Fornálová

Fotogalerie
38 fotografií