Za zdmi bytu v šestém patře v Horynově ulici se v pondělí odehrálo hotové peklo. 27letý muž ubodal tříletou dcerku své partnerky. Hrůznému činu zřejmě předcházela hádka – ty byly totiž v rodině podle sousedů na denním pořádku. „Často byl seshora slyšet hluk, hádky a bouchání dveřmi,“ popsala Blesk.cz obyvatelka domu Nicol, která bydlí o patro níž.

Spory mezi partnery podle dalších svědectví několikrát dokonce vygradovaly natolik, že si žena přivolala na pomoc policii. „Loni v létě jsem ji tady dole viděla sedět na schodišti. Čekala na policisty, které pak vzala nahoru do bytu. To se opakovalo ještě jednou,“ popsala jedna ze sousedek deníku Mladá fronta Dnes. Totéž se prý stalo i v osudné pondělí. „Už přes den tady policisté byli několikrát, jednou strážníci, dvakrát státní policie,“ řekl deníku soused. Podle informací Blesk.cz mohl v tragédii sehrát roli také alkohol – muž byl údajně opilý. 

Ještě v průběhu dnešního odpoledne vyšetřovatelé podrobili zadrženého muže výslechu a posléze na základě důkazní situace obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ sdělila v úterý policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dotyčnému hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, potažmo výjimečný trest

Fotogalerie
9 fotografií