Soud týkající se střelby na Zličíně se posouvá na srpen. Incident se stal loni 1. července na parkovišti před obchodem Globus. Trojice mužů tam přišla společně a osmačtyřicetiletý Armén na ně začal střílet, podle obžaloby „z přesně nezjištěné příčiny“. Nejprve se dvakrát pokusil zasáhnout muže, kterému se podařilo utéct, vzápětí se otočil a z bezprostřední blízkosti několikrát trefil druhého z mužů. Podle svědků střelbě předcházela hádka více lidí.

Střelnou zbraň měl muž nelegálně, stejně jako množství nábojů různých značek, které později policisté našli na půdě jeho domu v Karlštejně.

Loňské záběry ze střelby na Zličíně:

Video
Video se připravuje ...

Střelba na Zličíně Aktu.cz

Muž, který před střelcem utekl, využil toho, že nemusí vypovídat jako svědek, pokud by si výpovědí mohl přivodit trestní stíhání. Uvedl, že se ve věci necítí nijak poškozený. Druhý muž svědčit chtěl, z incidentu si ale údajně nic nepamatuje. „Vůbec nevím, kde jsem byl, s kým jsem byl, a proč,“ řekl u soudu. Po útoku si prý není schopen vybavit ani některé vzpomínky ze svého předešlého života.

Policii se muže zatím nepodařilo dopadnout. Pokud by byl v nepřítomnosti pravomocně uznán vinným a následně zadržen, má právo požádat o nové projednání kauzy v hlavním líčení. V novém řízení nemůže být potrestán přísněji než v původním.

Fotogalerie
12 fotografií