Pražští policisté intenzivně pátrali od čtvrtka 16. března po odsouzeném muži (32), který nenastoupil k výkonu trestu. Když ho strážci zákona přišli zatknout, odsouzený začal ujíždět autem. V oblasti Ořechu na Praze-západ se strhla automobilová honička, během které policisté stříleli ujíždějícímu autu do pneumatik. Kvůli dopravní nehodě se trestanci podařilo policistům ujet.

„Zásahová jednotka vůči muži během pronásledování použila služební zbraně, ze kterých několikrát vystřelila směrem k pneumatikám ujíždějícího vozu,“ potvrdil redakci Blesk.cz událost policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Během honičky došlo k dopravní kolizi, díky které se trestanci podařilo pronásledujícím policistům ujet. „Po jeho osobě se pátrá s využitím vrtulníku. V době zákroku nedošlo k žádnému zranění. Střelba byla vedena v bezpečné oblasti bez přítomnosti dalších osob,“ dodal Tomáš Hulan.

Přihlásil se sám

Netrvalo dlouho a Petr Votava se sám přišel přihlásit k výkonu trestu v Praze 6. Toho poslal soud do vězení za majetkovou trestnou činnost.

„Mohu potvrdit, že se v průběhu včerejška 32letý hledaný muž přihlásil k nástupu do vězení. Nadále však bude prošetřován pro jinou trestnou majetkovou činnost. Ta bude předmětem dalšího vyšetřování,“ popsal dále Hulan. Trest se tak může zloději prodloužit i o další roky.

Fotogalerie
13 fotografií