Dopravní policisté se budou soustředit na hlavní silniční tahy, a to zejména v době očekávané dopravní špičky. Dohledu nad silničním provozem se budou policisté věnovat namátkově i v dalších částech města.

„S ohledem na bezpečnostní situaci v Evropě dojde v ulicích Prahy v období Velikonoc z preventivních důvodů rovněž k posílení běžného výkonu policistů a strážníků,“ vysvětlila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Podívejte se, jak policisté teď hlídají Prahu:

Video
Video se připravuje ...

Stovky policistů v ulicích Prahy: Hlídají trhy, obchody i silnice Matěj Smlsal

Policie na trzích, u památek i v MHD

Policisté se tak zaměří na ochranu míst, kde se očekává velká návštěvnost. Více strážců zákona tedy budete moci potkat na velikonočních trzích, u nákupních center, historických památek, v MHD nebo na nádraží a důležitých dopravních uzlech.

Pražská policie do vybraných lokalit vyšle i policisty specializovaných útvarů a muže na koních. V pohotovosti pak budou také kriminalisté, kteří se již tradičně zaměří na odhalování pachatelů pouliční kriminality a kapesních krádeží.

„Lidé by tak měli mít i v tyto dny na paměti základní bezpečnostní pravidla a věnovat zvýšenou pozornost nejen své osobní bezpečnosti, ale i ochraně svého majetku. Zároveň prosíme veřejnost, aby měla pro zmíněná bezpečnostní opatření pochopení a dbala případných pokynů policistů i strážníků,“ uzavřela Zoulová.

Vyšší počet policistů hlídal Prahu i v období vánočních svátků. Podívejte se na fotky:

Fotogalerie
8 fotografií

Podívejte se na video, které zachycuje velikonoční atmosféru na trzích na Staroměstském náměstí: