Na apríla se v Praze sejdou příznivci vytrvalostních běhů. Už devatenáctý ročník půlmaratonu do značné míry omezí dopravní situaci v centru metropole i v odlehlejších oblastech. Běžci totiž vyrazí na 21 kilometrů dlouhou trasu, která povede podél Vltavy na obou pražských březích.

V průběhu závodu bude od 10 do 13 hodin z bezpečnostních důvodů kompletně uzavřená celá trasa závodu. Start a cíl zároveň se umístí v ulici 17. listopadu, kde se ulice uzavře prvního dubnového dne o půlnoci. Na Dvořákově nábřeží vznikne technické zázemí pořadatelů. Tady proto dopravní omezení začnou platit už v pátek 31. března.

Kudy přesně běžci poběží?

Závod začne 1. dubna v 10 hodin v ulici 17. listopadu, závodníci poběží přes náměstí Jana Palacha, Křižovnickou, Křižovnické náměstí, Smetanovo nábřeží, Masarykovo nábřeží, Palackého náměstí, Rašínovo nábřeží, Plaveckou, Vyšehradskou, Svobodovu, Rašínovo nábřeží, Palackého most (protisměrem), Lidickou, Svornosti, Strakonickou, otočkou před Nádražní, Strakonickou, Hořejší nábřeží, Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, most Legií, Smetanovo nábřeží, Křižovnické náměstí, Křižovnickou, Mánesův most, Klárov, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Komunardů, Jateční v protisměru, Jankovcovu, Libeňský most, Štorchovu, Voctářovu, Rohanské nábřeží, Těšnovský tunel, nábřeží Ludvíka Svobody, Dvořákovo nábřeží, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, ulici U plovárny, Kosárkovo nábřeží, Mánesův most, náměstí Jana Palacha a zpět do ulice 17. listopadu, v čase od 11 do 13 hodin.

Tudy povede trasa půlmaratonu.
Autor: Soňa Jurčáková

Řidiči by měli respektovat umístěné zákazy parkování. Správa služeb hlavního města Prahy je připravená auta neposlušných řidičů odtahovat. Půlmaraton do značné míry ovlivní také hromadnou dopravu ve městě. V různých fázích závodu budou tramvaje a autobusy jezdit po upravených trasách. Detailní popis poskytuje web DPP.

Podívejte se na mapu závodu a start loňského ročníku:

Fotogalerie
3 fotografie

Video
Video se připravuje ...

V Praze se opět poběží půlmaraton, počítejte s dopravním omezením. Martin Sekanina