„Takový trest požadujeme za nepřiměřeně mírný,“ uvedl předseda senátu Jan Hostaš. Obžalovaný už byl v minulosti za vraždu, tehdy ještě ve stádiu pokusu, odsouzen v roce 2002 na 14 let. Tehdy seniorku, kterou znal, málem uškrtil. Pak jí ukradl peníze a naházel je do automatů.

Do 26. ledna má Bartolomej možnost uzavřít se žalobcem dohodu novou, která by pro Bartolomeje znamenala delší pobyt v base. Pokud se tak nestane, bude se vražda projednávat před trestním senátem. Za loňskou první vraždu v Karlovarském kraji mu hrozí až výjimečný trest.

Brutální zranění

Krvavý incident se odehrál v panelákovém bytě v Novém Sedle. V sobotu 4. února ráno tam našel muž svoji bývalou přítelkyni bez života. Nebožačka s rozmlácenou hlavou ležela na zemi přikrytá peřinou. Bartolomej ji totiž poté, co mu odmítla dát pervitin na dluh, napadl kovovou tyčí.

„Způsobil jí mnohačetná tržná zranění hlavy, rozlámání klenby lební v oblasti temenní a týlní kosti. Bezprostřední příčinou smrti bylo vdechnutí žaludečního obsahu při selhávání dechových a oběhových funkcí v důsledku poranění mozku,“ uvedl státní zástupce Roman Šustáček.

Oběť znal

Lidmi v bytovce tehdy brutální vražda otřásla, sousedku prý znali jako hodnou ženu. Uvedli ale, že ji navštěvovaly podivné existence. „Chodily sem za ní asi právě pro ty drogy. I toho, který ji zabil, jsme tu vídali, říkali jsme jí, ať toho nechá a najde si práci, a pak se stalo tohle,“ popsala jedna ze sousedek.

Pro Bartolomeje si den po hrůzném činu došla domů policejní zásahovka. Násilník vinu přiznal, v neschválené dohodě souhlasil i s vyplacením částky přes 4,5 milionu korun pozůstalým.

VIDEO: Takhle si policejní zásahovka loni došla pro Bartolomeje H., před tím zavraždil svoji známou kvůli drogám.

Video
Video se připravuje ...

Takhle si policejní zásahovka loni došla pro Bartolomeje H., před tím zavraždil svoji známou kvůli drogám. PČR

Fotogalerie
9 fotografií