Nešťastník se pohodlně usadil na zem, popadl víčko a ostrým okrajem se pustil do díla. Levé předloktí mu pomalu plnily zářezy, ze kterých se řinula krev.

Mladá svědkyně pohled na tu spoušť nesnesla a zavolala strážníky. Na místo spěchala nejbližší hlídka. „Podařilo se rozrušeného muže zklidnit a prvotně jsme mu ošetřili krvácející řezné rány,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci ještě přivolali republikové kolegy a záchranáře. Zraněný na tom nebyl psychicky dobře, své sehrál i alkohol, nadýchal 2,5 promile. Po ošetření se za policejní asistence přemístil na záchytku. Tam se z nejhoršího vyspal.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky Centra krizové intervence na čísle 284 016 666 nebo kontaktujte nejbližší centrum sociálních služeb. Pro děti a mladistvé funguje na čísle 116 111 Linka bezpečí. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Odbornice o fenoménu sebepoškozování.

Video
Video se připravuje ...

O fenoménu sebepoškozování v rozhovoru mluví PhDr. Alexandra Fraňková z Dětského krizového centra v Praze. Youtube / SanceDetem