Řidič (56) si na benzince při tankování odložil tašku u čerpacího stojanu. Jenže na ni zapomněl a pokračoval dál v cestě. Záhy mu ale došlo, že kabelu postrádá. Rychle se pro ni vrátil zpět.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice cizinců sebrala na benzince na Tachovsku cizí tašku a ujela, policisté oba dopadli na Vysočině. 

„V tašce měl peněženku s doklady, hotovost 250 euro (asi 6000 Kč, pozn. red.), platební kartu a dva mobilní telefony,“ vypočetla policejní mluvčí Eva Červenková. U stojanu už ale nic nenašel, a tak se obrátil na policisty.

Kamery jim nevadily

Ti z kamerového záznamu zjistili, že odložené kabely si všimla dvojice, muž (30) a žena (19) z bílého auta. Muž zavazadlo sebral, oba s ním nastoupili a odjeli. Že je po celou dobu natáčí kamery, jim očividně nevadilo.

Policisté měli ale jejich registrační značku, a tak po povedené dvojici začalo velké pátrání. To se záhy rozšířilo i do ostatních krajů. „Úspěch přinesl až 89. km dálnice D1 ve směru na Brno, kdy kolegové z dálničního oddělení Velký Beranov zastavili podezřelé vozidlo,“ uvedla Červenková.

Dostal vše zpět

Ukázalo se, že osádka má u sebe jak kradené mobily, tak peníze, celkem za 33 tisíc korun. Taštičky a ostatních drobností v ní se dvojice zbavila ještě na benzince. Tam se kabela našla odhozená, a tak mohli policisté vše vrátit zpět majiteli.

„Pachatelé naší republikou pouze projížděli, během pár hodin by opustili naše území. Policisté jim sdělili podezření ze spáchání trestných činů zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala mluvčí. Vypečená dvojice se trestu nevyhne.

Fotogalerie
5 fotografií