Mladý muž se rozhodl vyříkat si rodinné neshody s tetou u ní doma. Dorazil k ní večer, žena se s ním ale bavit nechtěla. To ho rozzuřilo.

„Obešel dům a kamenem poškodil skleněnou výplň okna a fasádu domu,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká. Poté vyšel z domu tetin přítel, aby rapla zklidnil. Se zlou se ale potázal.

Nezdárný synovec na něj namířil plynovou pistoli a několikrát stiskl spoušť. „Zbraň z důvodu závady nevystřelila, útočník se ji tedy pokusil opakovaně nabít,“ uvedla Vršecká s tím, že se to muži nepodařilo.

Zbraní se proto po příteli tety ohnal. „Udeřil jej do obličeje nejdříve zbraní a poté sevřenou pěstí, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření lékařem,“ doplnila mluvčí. Teta mezitím už volala policisty.

Daleko neodjel

Synovec ale na nic nečekal, sedl do auta a ujel. „Byl vypátrán zhruba za hodinu v obci Nová Hospoda, zadržen a převezen do policejní cely,“ doplnila Vršecká.

Od policistů si vyslechl podezření ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Prohřešky budou řešené ve zkráceném přípravném řízení.

VIDEO: Po internetu kolovalo video z pražských Modřan, na němž chlapec drží jinému u hlavy pistoli.

Video
Video se připravuje ...

Po internetu kolovalo video z pražských Modřan, na němž chlapec drží jinému u hlavy pistoli. Internet