Děvčátko psi pořádně zřídili. Pokousali ho na rukou i nohou. „Jednalo se o vážná zranění. Dítě bylo letecky transportováno na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Psy se nadařilo odchytit. „Jsou informováni všichni starostové spádových obcí i policie z blízkého okolí. Psy hledá je majitel se skupinou svých známých i policisté,“ uvedla po události starostka Holýšova Alena Burianová.

Ve středu před 11. hodinou se na webu obce objevila zpráva, že zvířata už bal chycena: „Psi, kteří utekli z areálu firmy v Holýšově včera v úterý v podvečer, byli již odchyceni. Není důvod k obavám pohybovat se venku."

Pátrají po psech

Napadené dítě, cizinka z nedaleké ubytovny, má být, naštěstí, mimo ohrožení života. Město na facebookové stránce zveřejnilo upozornění na uprchlé hafany. 

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti,“ dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že po psech všichni intenzivně pátrají. 

Zardousil kočku

K útoku rotvajlera došlo i v pondělí v Táboře. Tam pes dokonce vběhl do domu pootevřenými dveřmi a před očima rodiny zakousl kočku! Pak zaútočil na majitele, kteří se ji snažili bránit.

VIDEO: Agresivní pes pokousal v Častolovicích muže a dítě. 

Video
Video se připravuje ...

Agresivní pes pokousal v Častolovicích muže a dítě. Policie ČR