Nehoda se stala na parkovišti u čerpací stanice na dálnici D5 u Rokycan. Uvnitř kabiny jednoho z odstavených kamionů vybuchl propan-butan. „Řidič si dle svých slov vařil vodu a zřejmě vlivem netěsnosti na spojích od tlakové lahve k vařiči došlo k úniku plynu do kabiny,“ uvedl mluvčí hasičů Pertr Poncar.

Plyn uvnitř následně explodoval. „Tlaková vlna kabinu doslova nafoukla, zdvihla střechu a vyrazila boční okénka,“ popsal Poncar. Při vší smůle byl ale výbuch svým způsobem štěstím.

„Díky tlakové vlně nedošlo k dalšímu hoření a oheň byl v podstatě sfouknut,“ vysvětlil Poncar. Potvrzuje to i skutečnost, že vnitřek kabiny není poškozený ohněm.

Zraněného kamioňáka si převzali záchranáři. „Došlo u něj k zasažení v oblasti hlavy a krku. Jedná se o popálení prvního stupně, muž byl předán při vědomí letecké záchranné službě k dalšímu transportu do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ doplnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Dvoukilogramovou propanbutanovou lahev hasiči z vozu vynesli a uzavřeli.

VIEO: V bytě v centru Kroměříže došlo k výbuchu.

Video
Video se připravuje ...

V bytě v centru Kroměříže došlo k výbuchu. Aktu.cz

Fotogalerie
9 fotografií