Ze stánků se line vůně tradičních zdejších klobásek, svařeného vína, perníčků a biskupských chlebíčků. Kvůli covidu se trhy poslední dva roky nekonaly.

Teď se vše vrací do starých kolejí, ceny u stánků ale ve většině případů vyletěly nahoru. Převážně podražily o jedno euro (zhruba 24 Kč). Návštěvníci jsou z různých koutů světa, kromě němčiny je slyšet angličtina, a také čeština.

Norimberské speciality

Návštěvníci neodolají místním specialitám. Těmi jsou tradiční klobásky. Servírují se v housce s hořčicí nebo kyselým zelím. Na své si tu přijdou i milovníci sladkostí.

Ti by si neměli nechat ujít místní perníčky. Jejich spodní část tvoří slabá oplatka, nahoře jsou polité čokoládou nebo cukrovou polevou a ozdobené mandlemi. Vyhlášenou specialitou je také zdejší biskupský chlebíček.

Kouzlo starých časů

Vyrazit můžete též na nostalgickou projížďku poštovním dostavníkem po historickém centru. Zastávka je na rohu náměstí Haupmarkt směrem ke garážím Parkhaus Hauptmarkt.

Jízda trvá 15 minut. Kočí mají na sobě dobové oblečení z 19. století. Cena za dospělého je 5 euro (zhruba 120 Kč), dítě zaplatí 4,50 euro (zhruba 108 Kč).

Nejlepší výhled

Pokud chcete vidět vánoční trhy jako na dlani a přijedete ve všední den, vyjeďte si výtahem do některého z horních pater radnice. Budova je volně přístupná. Je tu k dispozici i WC, které lze použít zdarma.

Druhou možností, je pak balkón kavárny Buonissimo v dolní části náměstí. Ta je otevřena od 10.30 do 21 hodin. Trhy samotné jsou otevřené denně od 10 do 21 hodin, naposledy pak na Štědrý den. To ale končí ve dvě odpoledne. Více informací najdete zde.

VIDEO: Kam na nejhezčí vánoční trhy v Evropě? 

Video
Video se připravuje ...

Kam na nejhezčí vánoční trhy v Evropě? Videohub

Fotogalerie
50 fotografií