Policisté si všimli vozu, který řídila „známá firma“, muž se zákazem řízení. Auto se snažili za Těchlovicemi ve směru na Stříbro zastavit. Muž za volantem ale šlápl na plyn a začal hlídce ujíždět.

„Během pronásledování muž svou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, mimo jiné jel v protisměru, aby ho policisté nemohli předjet,“ popsal policejní mluvčí Ondřej Hodan. Policisté jej ale i tak předjeli a zablokovali.

Prostřelené pneumatiky

„Jeden z policistů vyběhl k řidiči a chtěl jej z vozidla dostat ven. Ten ovšem začal couvat a pokračoval v nebezpečné jízdě,“ uvedl Hodan.  Na varovný výstřel prchající vůbec nereagoval. Nakonec auto zastavila až střelba na pneumatiky.

„Střely zasáhly levou přední i levou zadní pneumatiku a řidič byl nucen po zhruba dvou set metrech couvání s vozidlem zastavit,“ potvrdil Hodan.

Skončil v cele

Muž se ale stále nemínil vzdát. Vyběhl z auta směrem k zahrádkářské kolonii. Daleko neutekl, policisté ho záhy dopadli.

Dechová zkouška sice alkohol nepotvrdila, test na drogy už měl výtečník pozitivní, v těle mu koloval pervitin. Skončil v policejní cele, případ si převzali kriminalisté. Během incidentu se nikdo nezranil.

VIDEO: Zdrogovaný mladík se zákazem řízení ujížděl v kradeném BMW v Plzni policii. 

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný mladík se zákazem řízení ujížděl v kradeném BMW v Plzni policii. PČR

Fotogalerie
3 fotografie