Pořádně dramatickou službu zažili ve čtvrtek 11. srpna časně ráno cizinečtí policisté v centru Prahy. Na ulici 5. května chtěli zkontrolovat řidiče motorky, který měl namířeno do centra. Nejprve se zdálo, že řidič výzev policistů normálně uposlechne, protože zastavil. Sotva ale jeho spolujezdkyně sesedla, znovu sešlápl plyn. 

Policisté byli nuceni řidiče pronásledovat na Nuselský most, Legerovu ulici, kde projel několik křižovatek na červenou a pokračoval dál směrem ke Štvanici. Po cestě ignoroval policejní zátarasy, jeho snaha však byla marná,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Řidič totiž nakonec musel z hlavní silnice odbočit na prašnou cestu, která vedla k elektrárně, a tam havaroval. Policisté ho hned nato zadrželi. „Záhy vyšlo najevo, proč policistům ujížděl. Měl totiž zákaz řízení a test na drogy odhalil pervitin. Nedokázal také vysvětlit původ motocyklu, který měl odstraněné výrobní číslo. Registrační značka navíc patřila na jiný motocykl,“ dodal Rybanský.

Muži za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí vězení, policisté navíc budou zjišťovat, jak se k motorce dostal.

Video
Video se připravuje ...

Řidič pod vlivem ujížděl policistům po magistrále. (11. srpna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií