Hlídka městské policie stála před křižovatkou na červenou. Ve chvíli, kdy se rozsvítilo zelené světlo a vyjela za prvním vozem do Černovické ulice, se z boku prohnal místem opel. Strážníci se hned vydali za ním, ale šofér bez ohledu na rozsvícené výzvy k zastavení a zapnuté majáky zběsile pokračoval směrem k další frekventované křižovatce. 

„Celou křižovatku riskantně projel v protisměru, jen těsně se prosmýkl mezi nákladním a osobním vozem a od této chvíle už znovu převážně po pravé straně ujížděl směrem na Bratislavu,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Po nehodě chtěli ještě utéct

V Kaštanové ulice při odbočování na červenou zavinil uprchlík první střet. V protisměru zavadil o náklaďák a na osobáku urazil část zpětného zrcátka. U odbočky naproti obchodnímu domu už jízdu nezvládl vůbec a čelně narazil do boční části dodávky.

Video
Video se připravuje ...

Pronásledování řidiče opelu brněnskými ulicemi 

„Bezprostředně potom pětatřicetiletý řidič i jeho spolujezdec (29) vyběhli z auta a nedbali na pokyny strážníků. Hlídka pořádkové jednotky městské policie je proto zastavila a po použití donucovacích prostředků je spoutala,“ popsal konec divočiny mluvčí.

Se zákazem řízení si hlavu neláme

Starší muž se přiznal, že má zákaz řízení. „V současné chvíli čin kvalifikujeme jako ohrožení pod vlivem návykové látky, ale policisté mohou kvalifikaci i zpřísnit. S ohledem na styl jízdy žádáme osoby, které by se mohly cítit ohroženy, aby se obrátily na linku 158,“ shrnul alarmující případ za republikovou policii její mluvčí Petr Vala.

Fotogalerie
6 fotografií