Muž reagoval na tři příspěvky zveřejněné loni v únoru na facebookovém profilu plzeňské fakultní nemocnice. V prvním si lékař stěžoval, že na covid umírají i mladí lidé. „Já si myslím, že je schválně nějak zabíjíte, abyste měli čísla. Určitě jim dáte něco do pití, nebo nějaký jed místo léků,“ odpověděl mu Jan J.

Podle serveru Novinky.cz přidal ještě komentář ke článku o dítěti s příznaky covidu. „Myslím, že jste tomu dítěti vetřeli na sliznici nějakou chemikálii, aby onemocnělo a vy jste to mohli dát na facebook,“ komentoval Jan J.

Nevynechal ani očkování. Napsal: „Jak je ta depopulační vakcína nastavená, jsou to ty dva roky? Kdy potom každý zemře?“

Vyděšení diskutující

Komentáře mohly podle obžaloby lidi pořádně vyděsit.  Pandemie totiž zrovna vrcholila, zdravotníci plzeňské fakultní nemocnice zvládali s vypětím všech sil, mnohdy si sáhli na dno možností.

„Samozřejmě pak zprávy publikované obžalovaným na veřejně dostupných facebookových stránkách nemocnice tvrdící, že pacienty úmyslně poškozují, a dokonce také způsobují úmrtí dětí, byly vnímány jako narušení dobré pověsti samotné nemocnice i každého jejího pracovníka,“ citují Novinky.cz obžalobu.

Muž sice své výtvory později smazal, i tak si je ale mohla část diskutujících přečíst. Znalci uvedli, že dobře věděl, jak může být jeho jednání pro společnost nebezpečné. Soudní jednání bylo odročené na červenec, kdy by mohl padnout rozsudek.

VIDEO: Válek: Na podzim přijde další vlna covidu, bude třeba přeočkování.

Video
Video se připravuje ...

Válek: Na podzim přijde další vlna covidu, bude třeba přeočkování. ČTK