Poklidná procházka mezi lesy, luky a poli se pro slabší povahy změní v hotový horor. Ne každému totiž sedne pohled na detailní odlitky lidských zubů, které se zakusují do prašné stezky či z ní tajemně vystupují.

„Je to naprosto nevkusné a amorální, vůbec nechápu, jak někoho může napadnout tohle udělat. Obec už jednou v těch místech vysypané odlitky likvidovala, ale objevily se znovu,“ uvedla starostka Nebílov Soňa Říhová.

Video
Video se připravuje ...

Samozvaný cestář zaházel výtluky v polní cestě u Nebílov na Plzeňsku sádrovými odlitky lidských chrupů. Romana Vébrová

Autor neznámý

Obec chce identitu samozvaného cestáře odhalit. Jenže místo, kde se odlitky povalují, je poměrně odlehlé. „Vůbec jsem o nich nevěděla. Jezdíme sem autem, a z něj si toho nevšimnete,“ uvedla pro Blesk.cz jedna z místních chatařek.

„Je těžké, když při tom nikoho nechytnete za ruku. Časem se to nejspíše provalí, ale zatím nevíme, kdo tohle dělá,“ dodala starostka s tím, že v obci je sice zubní laboratoř, ta se ale od podivné úpravy cesty distancuje.

Nechtěná atrakce

Z nechutné zubní přehlídky se stala atrakce mezi lidmi na sociálních sítích. Všichni se shodují, že je materiál na opravu vymleté cesty dost překvapil. „Vypadá to jako masový hrob,“ uvádí jedni.

Druhé kreativita tajemného cestáře pobavila. „Je vidět, že vše se dá zužitkovat. Leckde jsou cesty opravené hůř,“ přisadili si. Sádrové chrupy ale vezmou záhy za své pod koly aut chatařů z nedaleké osady, zbytek zahází lidé z obce. Samozvaný cestář je navíc adeptem na pokutu za černou skládku.

Fotogalerie
10 fotografií