Přátelé a strážci zákona pátrali po zahraničním studentovi, který do Plzně přijel studovat z Portugalska. Naposledy ho viděli v sobotu nad ránem, kdy dorazil do svého bytu u centra Plzně. Pak ale odešel a od té doby o něm jeho přátelé a blízcí nemají zprávy.

Mladý student medicíny je hubené, asi 160 až 165 cm vysoké postavy, má černé rovné vlasy a hnědé oči. Mluví anglicky a portugalsky. „Oblečený byl do tmavé košile s knoflíky, tmavých kalhot, na nohou měl tmavé boty,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Přátelé a spolužáci studenta kontaktovali nemocnice, v žádné ale nebyl. Na sociální síti proto svolávali k pátrací akci. „Podle polohy z mobilu byl naposled kolem Plazy v Plzni,“ uvedli. Doufali, že se jejich kamarád co nejdříve v pořádku najde.

Nález těla

V pondělí 8. listopadu záchranné složky zasahovaly v centru Plzně V Puškinově ulici. Hasiči ze světlíku vyprostili bezvládné tělo muže. Podle informací Blesk.cz se jednalo o pohřešovaného studenta. "Pátrání po pohřešovaném muži skončilo tragicky. Byla nařízena soudní pitva,” řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Úmrtí svého studenta potvrdila i Lékařská fakulta v Plzni - Univerzita Karlova, kam Portugalec chodil. „Policie dnes ráno bohužel potvrdila médiím, že mladý muž, nalezený včera bez známek života v domě v Divadelní ulici v Plzni, je náš mladý portugalský kolega, Tomás, student 2. ročníku, po kterém v minulých dnech policie i sami naši studenti intenzivně pátrali. Sdílíme hluboký zármutek s jeho rodiči, spolužáky a přáteli,“ uvedla na facebooku. Škola na památku studenta vyvěsila černý prapor.

VIDEO: V Bratislavě se ztratil Roman, jeho pes pobíhá ulicemi města.

Video
Video se připravuje ...

Po Romanovi se slehla zem, pátrá po něm několik týmů, včetně dobrovolníků. TV JOJ