Rozrušená žena volala ve státní svátek na tísňovou linku. Pohádala se doma se synem. Ten nasedl do audi a odjel s výhrůžkou, že si ublíží. Policisté začali po vozidle pátrat, záhy jej ve městě uviděli.

Auto se jim ale nakrátko ztratilo z dohledu. „Po chvíli policisté vozidlo opět spatřili, bylo havarované. Řidič narazil do prodejny s pěstitelskými potřebami,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž jel v autě sám, lehce se zranil. „Hlídce sdělil, že opravdu chtěl spáchat sebevraždu, ale na jiném místě. Havaroval proto, že chtěl policejní hlídce zmizet, ale nevybral zatáčku,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nechtěl zemřít

Řidič nadýchal 2,34 promile, nárazem se mu ale nejspíše v hlavě rozsvítilo. „Policistům uvedl, že si už nechce ublížit,“ dodala Brožová.

Místo na psychiatrii tak zamířil do Plzně na záchytku. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 70 tisíc, na poničeném zábradlí, budově a vybavení prodejny na více než 400 tisíc korun.

Tady pomohou

Psychické problémy není radno podceňovat, mohou lidem přerůst přes hlavu. Pokud tedy máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Muž chtěl skočit z mostu Legií, kolemjdoucí žena ho držela za ruku a policisté ho pak stáhli do bezpečí.

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl skočit z mostu Legií, kolemjdoucí žena ho držela za ruku a policisté ho pak stáhli zpět (19. července 2021). Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií