Zpovykaný hlouček si s ničím nelámal hlavu. Roušky by je venku jen obtěžovaly, a když je chuť na alkohol, proč se s kumpány venku nenapít. Okolí pro halekající partu před obchodem moc pochopení nemělo. Echo tak dostali strážníci.

„Hlídka městské policie, která na místo přijela, zjistila, že se zde nachází tři muži a jedna žena, kteří nemají nasazenou ochranu horních cest dýchacích a na veřejnosti požívají alkohol,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Strážníci čtveřici vyzvali, ať si nasadí roušky. Marně.

Žena se se strážníky vůbec nebavila, nereagovala. Chtěli ji proto předvést na policejní stanici, jenže to se jí nelíbilo. „Jakmile chtěl strážník ženu odvést ke služebnímu vozidlu, žena začala klást aktivní odpor a následně se pokusila i o útěk z místa. Byla zadržena pomocí hmatů a chvatů sebeobrany,“ uvedla Jiroušková.

Na pomoc se ale parťačce vrhnul muž ze skupinky. Hlídka ho zpacifikovala, dostal na ruce pouta. Přivolaní policisté zjistili ženinu totožnost a převzali si agresora. Tomu hrozí za násilí proti úřední osobě až čtyři roky v base.

VIDEO: Zákrok strážníků proti muži bez respirátoru v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Zákrok městské policie proti muži bez respirátoru, 9. března 2021. Městská policie Praha