Policisté zastavili vůz Citroen Xsara, ve kterém dvojice cestovala. Nad tím, co se poté dělo, zůstává rozum stát. Kontrolovaní nařkli policisty, že jsou pod vlivem drog.

Nejprve volala na linku 158 mladá žena. „Oznámila, že je kontrolována v obci Merklín, a že má podezření, že policisté jsou zdrogovaní. Po několika minutách volal i kontrolovaný muž se stejným tvrzením, policisté se prý chovají jako feťáci,“ popsala telefonát policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Obvinění bylo tak závažné, že na místo dorazil i ředitel policejního územního odboru. „Dvojice mu své tvrzení znovu zopakovala a trvala na svém,“ řekla Brožová. Nařčení policisté se podrobili dechové zkoušce i testu na návykové látky. Všechny výsledky byly negativní.

Mladý pár si svým smyšleným nařčením pořádně zavařil. „Jejich tvrzení bylo zcela jasně prokázáno jako hanlivé, účelové, hrubě urážející a založené na nepravdě. Způsobili jím újmu oběma kontrolujícím policistům. Ohrozili jejich vážnost a znevážili výkon odpovědné funkce policisty,“ vysvětlila Brožová. Dvojici hrozí za pomluvu až rok ve vězení.

VIDEO: Policisté na hranici okresu kontrolovali muže, který měl v autě marihuanu a kokain, sám byl pod vlivem drog.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na hranici okresu kontrolovali muže, který měl v autě marihuanu a kokain, sám byl pod vlivem drog. Policie České republiky