Jeho revírem byla městská část Doubravka, jeho tempo čtyři okradené během pěti dnů. A popis zlotřilce, který připravoal ženy o kabelky, se v jednotlivých případech shodoval.

„Jednalo se o mladého muže štíhlé postavy, vysokého asi 180 cm. Většinou měl přes hlavu kapuci a přes ústa roušku,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová. Takového mladíka zachytila 18. ledna kamera, když se snažil vybrat v bankomatu v Masarykově ulici na Doubravce z kradené karty peníze.

Její majitelka se asi 20 minut před tím stala cílem zloděje, který přeřízl popruh kabelky a s kořistí zmizel. Policisté teď žádají všechny, kteří muže na fotkách poznají, aby to oznámili na jakékoli policejní služebně, nebo volali na linku 158.

V jednom případě se drzému zloději nedařilo. Okradená začala křičet, a to zburcovalo pohotového svědka. „Rozběhl se za zlodějem, který však, zřejmě ze strachu z dopadení, odcizenou kabelku během útěku odhodil. Tu následně zachránce vrátil i s jejím obsahem do rukou poškozené,“ doplnila Hokrová.

VIDEO: Takhle okradli drzí zloději spícího seniora.

Video
Video se připravuje ...

Zloději okradli v Ostravě spícího seniora. MP Ostrava

Fotogalerie
3 fotografie