Servírka byla v létě před dvěma lety na brigádě v lázeňském domu Jirásek. Tehdy zaměnila léčivý pramen Prusík, za čisticí prostředek. „Žíravinu nalila do skleněného džbánu a dala na stůl hostům,“ uvedla státní zástupkyně Karin Hajná Steinerová.

Poškozený jícen

Xenie J. (56) si tekutinu ze džbánku nalila do sklenice a vypila. Skončila v nemocnici s poleptaným jícnem. „Mám ho trvale poškozený. Každý měsíc mi ho lékaři musí násilně roztahovat a bude nutná transplantace,“ řekla.

Prý nic nevěděla

Lenka V. se hájila tím, že jí nikdo o louhu v kanystru neřekl. „Jsem zodpovědný člověk a uráží mě, že to na mě hodili. Je to vůči mně nefér. Nikdo mě neupozornil. Zápach a zabarvení žíraviny byly téměř stejné, jako je silně siřičitá voda z pramene Prusík,“ uvedla servírka.

Zproštěna obžaloby

Obžaloba Lenku V. vinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozily jí až dva roky vězení. Tachovský soud jí ale obžaloby zprostil.

„Její jednání by ale mohlo být posouzeno jako přestupek. Případ jsem tak podstoupil správnímu orgánu,“ uvedl soudce Miroslav Vajgant. Verdikt není pravomocný, státní zástupce se ihned v soudní síni proti němu odvolal. 

VIDEO: Lázeňská inspektorka: Co nabízí karlovarský Thermal.

Video
Video se připravuje ...

Lázeňská inspektorka: Co nabízí karlovarský Thermal. Nikola Forejtová, Jan Jedlička