Za podporu a propagaci terorismu hrozilo Jiřímu K. až 15 let v base. To, že chválil místo vraždícího teroristy zasahující policii, mu soud neuvěřil. „Jeho vztah k policii jasně dokumentuje tetování, které má na těle,“ zmínil předseda senátu Jan Špeta s tím, že v článku, ke kterému přidal komentář, se o policii vůbec nemluví.

Obžalovaný má těle švabachem vytetovaná písmena ACAB., tedy zkratku pro „ All cops are bastards“, což je v češtině „Všichni policajti jsou parchanti“. Obecně se to považuje za výraz odporu k policii a státní moci

Jiří K. loni v březnu na svém facebookovém profilu sdílel článek o střelbě ze zpravodajského serveru, kde se psalo, že ve dvou mešitách ve městě Christchurch útočník zabil 51 lidí a desítky dalších zranil. „K článku připsal komentář. Za mě určitě pěkně odvedená práce,“ řekl Martin Bílý z Vrchního státního zastupitelství v Praze.

Obžalovaný navíc přijal prostřednictvím internetu video, kde byla vidět střelba v mešitách, a to i s komentáři dál sdílel. „Chtěl bych se omluvit všem obětem. Napsal jsem to v afektu. Bylo mi líto těch mrtvých, když muslimové zaútočili na Bataclanu ve Francii,“ hájil se Jiří K. Státní zástupce navrhoval pět let ve vězení, proti verdiktu se odvolal.