V letadle cestovali dva lidé, muž (†63) a žena (†38). „Letadlo v půl deváté večer žádalo o povolení přistát na letišti Chaloupky u Klatov,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. To byl také poslední záznam, v tu dobu se mělo podle souřadnic GPS nacházet u Vojovic nedaleko Žinkov.

Na klatovské letiště už ale nedoletělo. Po ztraceném letounu, který vyslal nouzový signál, se ihned začalo pátrat. „Zapojil se kromě policejního i vojenský vrtulník,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Šťastný konec ale pátrací akce neměla.

V lese u Petrovic nedaleko Měčína, což je asi šest kilometrů od místa, kde se letadlo naposledy zahlásilo, si před devátu hodinou ráno všimla trosek osádka vrtulníku. „Nalezli jsme letadlo a dvě těla bez známek života,“ potvrdila Korandová.

Havarovaný stroj zůstal částečně zaklíněný ve větvích stromů, kusy dopadly i na zem v okolí.  „Příčinu nehody budeme zjišťovat ve spolupráci s odbornými znalci a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ dodala Korandová.

VIDEO: U Příbrami nedávno nouzově přistávalo letadlo.