Táta se proslavil večerníčkem Méďové, syn Václav Ch. zase tím, že s kumpány přepadl v Plzni poslíčka s pizzou. Uloupené peníze roztočil s prostitutkami v nevěstinci. Za loupež ho Krajský soud v Plzni poslal v červenci 2016 na tři roky do vězení. Loni v únoru byl předčasně propuštěn na podmínku.

Už letos v květnu ho ale opět zadržela zásahová jednotka celníků ještě s Jiřím D. (39), Jiřím K. (37) a Lucií K. (29) kvůli drogám v obci Vřeskovice na Klatovsku. Teď stanul před klatovským soudem.

Pervitin nedovařili

„Vařili pervitin. Obstarali si léky s obsahem pseudoefedrinu, další chemikálie a laboratorní sklo a pomůcky. Pak zahájili výrobu drog. Vyrobili 60 g žluté kašovité hmoty, z které by se udělalo 40 g pervitinu. V ten okamžik dovnitř vtrhli celníci a čtveřici zadrželi. Samotnou výrobu pervitinu nedokončili,“ vypočetla státní zástupkyně Marcela Šímová.

Syn večerníčkáře vinu odmítá

Václav Ch. odmítá, že by v objektu ve Vřeskovicích vařil s kamarády drogy. Tvrdí, že tam přijel kvůli stěhování. „Žádných chemikálií či věcí na vaření drog jsem si tam nevšiml. Chtěli jsme tam udělat ubytovnu pro agenturní dělníky, a tak jsme chtěli místnosti vyklidit. Přijeli jsme tam v noci mezi 23. hodinou a půlnocí. Ráno v pět hodin jsme tam měli sraz s advokátem muže, který nám objekt nabízel. Nic jsme si tam s sebou nepřivezli,“ řekl Václav Ch.

„Když jsme tam přijeli, nic jsme nedělali. Chodili jsme po místnostech a plánovali, co tam uděláme, jak to tam bude vypadat,“ uvedl Václav Ch.

Na dotaz soudce, co měl na rukou, reagoval Václav Ch., že rukavice.„Měl jsem je na rukou, protože tam byla všude velká špína. Rukavice se tam někde válely, tak jsem si je vzal na ruce,“ prohlásil Václav Ch.

Na soud čekal na svobodě

Zásahová jednotka celníků čtveřici zadržela letos v květnu ve Vřeskovicích v objektu u místního koupaliště, který čerstvě koupila obec. Uvnitř celníci zajistili chemikálie a léky k výrobě pervitinu.

Kromě Václava Ch. sebrali i 17krát trestaného recidivistu ze Sušicka Jiřího K. (37), Jiřího D. (39) z Plzně, který za výrobu drog už seděl ve vězení, a Lucií K. (29). Ta jediná neskončila za mřížemi. Soud v Klatovech všechny tři muže poslal do vazby.

„Hrozilo, že budou opakovat trestnou činnost, pro kterou jsou stíháni,“ řekla soudkyně Martina Šimánková. Krajský soud v Plzni ale Václava Ch. pustil z vazby a na dnešní soud čekal na svobodě. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami a jedy teď Václavu Ch. hrozí až pět let vězení.

VIDEO: Medvědi z večerníčku slavili narozeniny: Měli by zhubnout, říká jejich „táta“.

Video
Video se připravuje ...

Medvědi z večerníčku slavili narozeniny: Měli by zhubnout, říká jejich „táta“ Jan Doležal