Již 16. ročník Letní ceny klisen skupiny Maentiva jako srovnávacího testu pro tříleté a starší klisny kromě zmíněné Saši přivítá i spolufavoritky La Paix v sedle s žokejem Janem Rájou a Champagne Pink s Davidem Liškou.

Na programu je šest rovinových dostihů a jedna steeplechase, celkem se představí 70 koní. První dostih začíná ve 14.30 hodin, ale doprovodný program startuje již ve 13 hodin vystoupením Karlovarského symfonického orchestru.

Sázet se dá pouze online, na zdejším závodišti budou pokladny otevřeny až od 23. července. Pokud nemáte možnost dostihy osobně navštívit, sledujte online přenos na dostihy.tv. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Fundované tipy odborníků najdete na www.tiparuvpalec.cz.

Historie závodiště

Jezdecká škola v Karlových Varech fungovala už v roce 1893, ale narůstající počet lázeňských hostů dal vzniknout myšlence na vybudování dostihového oválu. K slavnostnímu otevření závodiště došlo 30. června 1899.

Původní secesní tribuna současného nejstaršího tuzemského závodiště patří k nejvzácnějším skvostům města a zároveň nutí obyvatele Prahy k pláči. Ti si totiž své secesní tribuny nechali komunisty zbourat v roce 1985...

Zde předkládáme tipy Antonína Ebra z redakce Blesku na tři nejlepší koně jednotlivých dostihů:

I. Monte Christo – Nombeko – Power Angel

II. Iwnianka – Thailand – Kissi Sturm

III. Svenson – Orleano – Vinyn Anges

IV. Saša – La Paix – Champagne Pink

V. Catotonic – Rustikal - Vosolie

VI. Singapore Spice – Azteka – Swan Princess

VII. Merella – Dylanka – Sicili Pop