Stalo se tak těsně přes sobotní půlnocí. Osádka sanitky z výjezdového místa ve čtvrti Doubravka muže přivezla se zraněním hlavy k ošetření do nemocnice. „Muže jsme naložili ve 23.23 a v nemocnici předávali čtyři minuty před půlnocí k ošetření na chirurgické ambulanci,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Kvůli pokusu o znásilnění pátrali policisté po Ondřeji O. (36) z jižních Čech. „Nebyl hospitalizovaný. Byl ambulantně ošetřen a odeslán do domácího ošetřování. Nějakou dobu ještě prý seděl v čekárně, pak odešel pryč,“ uvedl ředitel FN Václav Šimánek.

Záhadou je, co pak několik hodin dělal, než vnikl na rehabilitační oddělení. „Je v jiné budově než chirurgie. Navíc se pak musí ještě jít o patro níže, rehabilitace je tak úplně schovaná. Myslím si, že znal prostředí. Přijde mi totiž jako velká náhoda, že přišel zrovna v době, kdy se dveře ráno otevírají a mění se směna,“ řekl Šimánek. Nabízí se tak otázka, jestli agresor v nemocnici nepracoval. „Zatím tuhle informaci nemám,“ dodal Šimánek.

Chtěl sex po seniorce

Agresor vklouzl na oddělení rehabilitace v okamžiku časové prodlevy při zavírání automatických dveří vedoucích z chodby. Na pokoji se měl na seniorku vrhnout, začít ji osahávat a chtít po ní sex. Přitom ji měl škrtit a hrozit, že když mu nebude po vůli, zabije ji. Seniorka začala křičet o pomoc, bránila se a stiskla tísňové tlačítko. Slyšely ji sestry, přiběhly do pokoje, násilníka tak vyrušily, ten se lekl a utekl.

Ředitel zpřísnil režim

Aby už k ničemu takovému nedošlo, zpřísnila se pravidla. „Doposud bylo na standardních odděleních, jako je i rehabilitace, zavřeno od 18 hodin do 6. hodiny ráno. Teď jsem tento čas posunul až do 7.30 ráno,“ uvedl Šimánek.

Fotogalerie
5 fotografií