Peníze má město k dispozici díky úsporám v rozpočtu a zlepšením příjmů z loterií a hazardu. „Vybudování ubytování a tělocvičny u druhé ledové plochy hokejového stadionu je největším projektem, který chceme podpořit. Dlouhodobě se držíme pravidla, že peníze z hazardních her vracíme do oblasti volnočasových aktivit a na prevenci kriminality. Město uvolní 25 milionů korun a přibližně stejnou sumou přispěje i kraj,“ řekl náměstek primátora Pavel Kotas.

Hokejová akademie, která je společným projektem města, kraje, oddílu a svazu, tak bude moci nabídnout mladým hokejistům kompletní zázemí. „Nebudou muset dojíždět na tréninky z internátů,“ vysvětlil Kotas. Nový objekt bude připojený k tréninkové hale, po obvodu vznikne ubytování, uprostřed bude tělocvična. V lokalitě aktuálně město buduje dvě tréninková hřiště.

A dočkají se i pozemní hokejisté z Litic. Město jim přispěje na rekonstrukci hřiště. Zhruba za 14 milionů korun tam vzniknou i šatny a zázemí pro hokejový klub. „Oddíl si na projekt již podal žádost o dotaci na ministerstvo školství, získat může podporu v maximální výši 60 procent, tedy zhruba 8,5 milionu korun,“ doplnil Pavel Kotas.

Zbylých zhruba 6 milionů korun bude financováno z více zdrojů. „Oddíl má k dispozici přibližně půl milionu korun, částkou milion korun by měl přispět městský obvod, tři miliony korun poskytne Plzeň a příspěvek až do výše 1,5 milionu korun přislíbil také Plzeňský kraj,“ vyjmenoval Kotas s tím, že jde o klub s mezinárodními úspěchy, který si takové zázemí zaslouží. O rekonstrukci usiluje oddíl už mnoho let.

VIDEO: Hokejista Detroitu Petr Mrázek předával zkušenosti v brankářské škole.

Video
Video se připravuje ...

Petr Mrázek z Detroitu předával své zkušenosti v brankářské škole Miroslav Horák (Sport)