Důvěřivec, který potřeboval půjčit peníze, se s velice seriózně vyhlížejícím podvodníkem setkal na hlavním vlakovém nádraží v Plzni v polovině července. „Po předchozí domluvě pachatel přislíbil poškozenému poskytnutí finanční půjčky ve výši 100 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Podvodník od poškozeného vyfasoval dohodnutou zálohu na náklady spojené se sjednáním půjčky ve výši 7 658 korun. Pak v klidu odešel a od té doby neviděl důvěřivec ani své peníze, ani slíbených sto tisíc korun. Po podvodníkovi také jako by se slehla zem.

„Jednalo se o muže ve věku okolo 30 let, světlé pleti, krátce střižených hnědých vlasů a na očích měl nasazeny sluneční brýle. Oblečen byl do bílé společenské košile, tmavých oblekových kalhot a obutý do černých polobotek. V ruce si nesl pánskou kabelu černé barvy. Mluvil česky bez přízvuku,“ popsala podvodníka Hokrová.

Policisté žádají všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat muže na kamerovém záznamu, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší policejní služebnu nebo zavolali na tísňovou linku 158.

Fotogalerie
2 fotografie