Tragická dopravní nehoda se stala v místě, kde je rovný úsek silnice zakončený dvojitým esíčkem. „Řidič motocyklu vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem toyota,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Motorka po nárazu začala hořet. „Podařilo se ji uhasit náhodným svědkům ještě před příjezdem hasičů na místo události,“ řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Motorkář utrpěl devastující poranění, náraz mu mimo jiné i utrhl ruku. „Zranění byla neslučitelná se životem,“ informoval mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Na ošetření do nemocnice převezla záchranka i řidiče a spolujezdce z auta, oba byli propuštěni do domácího léčení.

Policisté dali řidiči Toyoty ještě před převozem do nemocnice dýchnout, alkohol nepil. „V peněžence motocyklisty byla nalezena bílá krystalická látka, která při provedeném testu reagovala na metamfetamin,“ dodala Jiroušková.

Jestli měl motorkář pervitin nebo jinou omamnou látku i v krvi, bude zřejmé až na základě výsledků nařízené soudní pitvy. Celkovou škodu policisté odhadli na 300 tisíc korun.

Fotogalerie
13 fotografií