Zatím není jasné, jak k poranění na krku šedesátníka došlo. Policisté na místě činu nenašli nůž, kterým byla zranění způsobena, takže není vyloučeno, že byl muž zavražděn.

Další verzí je, že se šedesátník bodl do krku sám a nůž pak schoval někde v bytě, který je podle informací Blesku plný krabic po stěhován. Manželé se do přízemního bytu nastěhovali totiž asi před dvěma měsíci.

„Můžeme potvrdit, že v bytě bylo nalezeno tělo muže,“ řekla mluvčí západočeských policistů Pavla Burešová. Policisté předmět, který způsobil smrt šedesátníka, hledají v bytě i jeho okolí a také v parku před školou, která je od místa tragédie jen několik kroků.

Pokud se potvrdí podezření a skutečně se jednalo o vraždu, bude to další z několika případů za poslední dobu, kdy došlo v Plzeňském kraji k vraždě nebo pokusu o ni. V říjnu schizofrenik ubodal 71letého muže několika desítkami ran nožem. Ještě před tím zaútočil na ženu (53), kterou naštěstí jen poranil na noze.

Na konci října pak kosovský Albánec postřelil pistolí přítelkyni do hlavy, žena na následky zranění zemřela. Poslední podobně vážný případ se stal v sobotu 2. listopadu, kdy se v Klatovech střetla skupina Ukrajinců s Čechy. Jeden z cizinců při potyčce pobodal muže z Karlových Varů. Český občan (27) s vážnými zraněními leží v nemocnici, 19letý východoevropan skončil ve vazbě.