„Sídliště Riviéra je ze stavebně-technického pohledu velmi složité území a jeho komplexní revitalizace je náročná. Původně pořízené studie mají mnoho problémů,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

Město proto nyní připravuje úpravu prvních čtyř vnitrobloků. Letos chce začít s projektem, který by měl ukázat i potřebnou výši nákladů.

První čtyři vnitrobloky

První z vnitrobloků je vymezen ulicemi J. Myslivečka, 28. října a V. Talicha, druhý ulicemi V. Talicha a Beethovenova, třetí vnitroblok je mezi ulicemi Beethovenova a 1. máje a čtvrtý mezi ulicemi 1. máje, 28. října a Mozartova.

„Budeme v nich řešit odstranění původních velkých asfaltových ploch a jejich nahrazení novými prvky,“ uvedla hlavní architektka Lucie Šidlová.

Při modernizaci v lokalitách přibudou dětské herní prvky, ale také lavičky či odpadkové koše. Počítá se s pokládkou nových chodníků a výsadbou zeleně. Zatím chátrající asfaltová plocha mezi ulicemi V. Talicha a Beethovenova by měla sloužit jako parkoviště.

Volnočasový areál příští rok

Mluvčí připomněla, že už v roce 2022 začala radnice na Riviéře připravovat další projekt. Jde o volnočasový areál na břehu Ostravice u Domova pro seniory. Nevyužitý prostor u cyklostezky mají doplnit prvky pro aktivity dětí i dospělých. Práce mají začít v příštím roce.

VIDEO: Rekonstrukce ostravského Oblouku za 100 milionů na časosběrném videu.

Video
Video se připravuje ...

Rekonstrukce ostravského Oblouku za 100 milionů na časosběrném videu. Ostrava

Fotogalerie
5 fotografií