Seniora v domě v Třinci-Gutech postihly zhoršující se dechové obtíže a bylo nezbytné zavolat pomoc. Ale protože nebyla v sobotu příroda skoupá na přívaly sněhu, nemohli se k muži zdravotníci dostat jinak než pěšky. Sanita nahoru nevyjela, a tak přemýšleli, jak na to. Záhy si poradili.

„Pro dopravu k sanitnímu vozidlu jsme zde využili netradičního prostředku, který byl k dispozici, a to sáněk,“ řekl záchranář Lukáš Humpl. Na nich vyjel prvních čtyři sta metrů senior úzkým chodníčkem a následně zasněženou cestou, než ho naložili a vezli do třinecké nemocnice.

Tragický hon

Truchlivý závěr mělo pátrání po myslivci (†70), který se v lese v Palkovicích oddělil od kolegů během honu. Našli ho teprve po šesti hodinách v zasněženém lese. Nepřežil.

Honci se pídili po svém kamarádovi v sobotu od 13. hodiny, kdy se hodiny od skupinky odpojil. Když ho nemohli najít, přivolali pomoc. Našli ho ale až okolo 19. hodiny. Ležel v obtížně přístupném terénu v lese a nejevil již výraznější známky života.

„Zasahující lékař zjistil selhání krevního oběhu a též silné podchlazení pacienta,“ sdělil záchranář Lukáš Humpl. Následně letecky transportovali seniora do nemocnice.

„Bohužel před 22. hodinou přišla zpráva z nemocničního zařízení, že myslivec zemřel,“ řekla policistka Eva Michalíková. Policisté na místě u myslivce neshledali žádné cizí zavinění ani žádné zranění.

K místu záchranáři nemohli dojet, a s kompletním vybavením museli vyjít několik set metrů. První pomoc tam postiženému již v té době poskytovali policisté. Neměli šanci: myslivci selhávaly všechny základní životní funkce.   

VIDEO: Policisté zachránili život muži, který zkolaboval v parku.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zachránili život muži, který zkolaboval v parku. policie ČR

Fotogalerie
10 fotografií