Pozornost nadrženého muže upoutala nejprve žena v tramvaji. „Usmála se na mě, myslel jsem, že se jí líbím,“ řekl později na policii. Muž ženu po výstupu z tramvaje sledoval až do domu. Tady se na ni vrhl.

„Měl ji začít osahávat na intimních partiích. Žena okamžitě zareagovala křikem, kdy se muž se zalekl a z místa utekl. Při samotném útěku ztratil mobilní telefon,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zkusil to podruhé

Neukojený muž ale nehodlal jen tak přestat. Vyhlédl si další ženu na autobusové zastávce a bez okolků se jí začal násilím dotýkat na intimních místech.

Video
Video se připravuje ...

Oznámení prvního pokusu o znásilnění v Ostravě na tísňovou linku. PČR

V tu chvíli si toho všiml manžel ženy, který stál opodál, a okamžitě reagoval. „Došlo mezi nimi ke slovní potyčce, kdy dnes již obviněný muž začal ženině příteli vyhrožovat a nakonec utekl neznámo kam,“ uvedla policistka Michalíková.

Dopadení napomohl Arzen

V obou případech policistům pomohlo okamžité oznámení na tísňovou linku 158. Do akce byl vyslán i psovod se psem Arzenem, velmi pomohl městský kamerový systém. Netrvalo dlouho a pachatel měl pouta na rukou.

„Pil jsem alkohol a dostal jsem chuť na sex. Ty ženy se mi líbily, tak jsem jim ho chtěl nabídnout,“ tvrdil na služebně násilník. Pak přiznal a spolupracoval. Byl obviněn ze znásilnění, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Hrozí mu pět let vězení.