V tu chvíli Štěpána Starečka (35) ze speciální pořádkové jednotky Ostrava asi ani nenapadlo, že díky videu, které kolega natočil, se stane slavným. Záznam má na sociálních sítích už přes 20 tisíc pochvalných lajků a další stále přibývají.

Video
Video se připravuje ...

I taková je práce policisty v beskydské Hrčavě. Policista pomohl paní Marii (86) s těžkým kolečkem. PČR

Může to vypadat jako samozřejmost, ale v dnešní době není. Zvlášť na Jablunkovsku, v oblasti zvané Gorolie, kde se džentlmenství nenosí, což je dané historicky. Tady ženy běžně říkají, že když potřebují roztlačit auto, volají kamarádce.

Anketa

Žije se líp v Ostravě nebo Opavě?

Ostrava
Opava

Soused by mi nepomohl

To potvrzuje i paní Marie. „Soused by mi nepomohl, a ani nikdo tady. Proto jsem byla dojatá, že policista ano. Ochotný, slušný. Chtěla bych mu popřát moc štěstí v práci i v životě. Ted den mi hned bylo veseleji,“ líčila paní Marie.

I v komentářích pod videem se odráží postesk z toho, že galantnost vymizela, že mladí kluci hledí do mobilu, místo, aby staršího člověka pustili v tramvaji sednout nebo podrželi ženě dveře. O to víc policistů lidé chválili.

Potěšný a překvapený

„Mladý muž, který má srdce na správném místě,“ napsala pod video paní Milena. „Nejen, že těm chlapům ta uniforma sluší, ale oni mají i srdce ze zlata,“ přidala se paní Jana. Pochvala přišla i od muže. „Je pěkné vidět, když někdo použije v práci i srdce,“ vzázal Roman.

„Ohlas mě moc potěšil a i překvapil. Pomoc lidem beru jako automatickou. Byl jsem tak rodiči vychovaný. Jednal bych stejně, kdybych tudy procházel ve svém volnu,“ dodal skromně policista Stareček. Policisté u Hrčavy na Frýdecko-Místecku hlídají kvůli běžencům cestu vedoucí ze Slovenska.

Fotogalerie
8 fotografií