I když se jedná o malotřídku, podle pedagogů se dlouhé roky nestalo, že by to takto vyšlo. „Obecně mám ale pocit, že poslední dobou všude převažují chlapci. Ve třídách, v kroužcích,“ podotkla učitelka Jarmila Čmielová.

Děvčátko se zpočátku dělilo o lavici se spolužákem, pak si však prosadilo, že v ní bude raději samo. Spolužák, který nyní sedí před ní, je z toho smutný: „Seděla se mnou, teď tu nemám nikoho,“ řekl.

Stellince to nevadí

„Už ve školce jsem byla jen s kluky, nevadí mi to,“ dodala Stella Bachlitová, a pochlubila se jedinou růžovou aktovkou ve třídě. Na otázku, zda jí chlapci pomáhají jako džentlmeni, zakývala hlavou, že ne.

„My jsme rádi, že ji tady máme. Doprovázíme ji ze školy a chráníme ji,“ prohlásil vzápětí spolužák Patrik Polok.

Ve druhé třídě i s holkama

Podle paní učitelky chlapci Stellu mezi sebe berou bez problémů. „Ve druhé třídě už se budeme více spojovat s ostatními, tak bude mít kolem sebe i děvčátka,“ zmínila Čmielová. „Ona si umí s kluky udělat pořádek, nestěžuje si,“ uvedl se smíchem Stellin dědeček Karel Sikora.

Podle obecního úřadu se nedá říct, že by se v posledních letech rodili v Bukovci chlapci s nějakou obří převahou. Při nedávném sázení stromů života to vycházelo 13 kluků k 9 holčičkám.

VIDEO: Seroš X: Jak se dělá dobrá škola.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Jak se dělá dobrá škola Reflex.cz

Fotogalerie
4 fotografie