„V pátek nejprve záchranáři spěchali k muži (65) do obce Písek na Frýdecko-Místecku, který havaroval při sjezdu z kopce a byl krátce v bezvědomí,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Muže předala posádka na chirurgii třinecké nemocnice s poraněním hlavy a známkami otřesu mozku. Následně záchranáři ošetřovali chlapce (14), jenž spadl z kola na Novojičínsku. Transportovali ho do nemocnice v Novém Jičíně.

Přecenili síly

V sobotu zasahovali záchranáři u zraněných cyklistů ve Štěpánkovicích a Štítině na Opavsku a ve Frýdku-Místku. Vícečetná poranění si přivodil muž (49), který sjel do příkopu v Rychvaldu na Karvinsku.

V neděli utrpěl v Tošovicích na Novojičínsku cyklista (47) poranění nohy a hlavy a odpoledne spadla z kola v Jablunkově na Frýdecko-Místecku dívka (11). „Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy, končetiny a příznaky svědčící pro otřes mozku,“ vypočetl Humpl.

V neděli v podvečer ve Velkých Heralticích na Opavsku zasahoval i vrtulník. „Muž (46) utrpěl při nehodě těžké poranění,“ podotkl Humpl. Záchranáři muži ošetřili hlavu, hrudník, břicho a ruku. Nehodu dokonce prověřuje policie. Zjišťuje, zda cyklista spadl sám.

VIDEO: Drsná srážka cyklisty a auta na kruhovém objezdu v Opavě.

Video
Video se připravuje ...

Drsná srážka cyklisty a auta na kruhovém objezdu v Opavě. MP Opava