Jedna z trojice dívek se o přestávce oháněla proti svým dvěma vrstevnicím nožem, který si z neznámých příčin do vyučování přinesla. „Ke slovnímu a následně také fyzickému napadení v úterý došlo v objektu jednoho ze školských zařízení v Bruntále,“ potvrdila Blesku policistka Eva Michalíková.

Obě napadené školačky skončily s pořezanýma rukama. „Při tomto incidentu utrpěly tyto dívky zranění lehčího charakteru, přičemž byly i ošetřeny zdravotníky,“ řekla policistka Michalíková. Školačky si odvezli záchranáři k jednorázovému ošetření do špitálu na chirurgickou ambulanci.

K incidentu se vyjádřilo i vedení školy. „Jako ředitelka školy Vás chci ubezpečit, že byla podniknuta veškerá bezpečnostní opatření jak směrem k přímo zainteresovaným osobám, tak směrem k bezpečnosti ostatních žáků. Jakékoliv obavy o bezpečí žáků naší školy nejsou na místě,“ uvedla Milena Zatloukalová, ředitelka Základní školy Bruntál.

Co se týká zuřivé spolužákyně, ani ta nešla domů sama. „Dívka, která je důvodně podezřelá z tohoto fyzického napadení, byla následně na místě útoku zajištěna policisty,“ uvedla Michalíková.

Vzhledem k věku účastnic šokující půtky školaček nebudou strážci zákona k případu zveřejňovat již žádné další podrobnosti. „V současné době se tímto incidentem zabývají policisté z územního odboru Bruntál,“ dodala.

Fotogalerie
6 fotografií

Video: Ženu, která svému partnerovi způsobila bodné poranění v noze, zadrželi policisté na železniční stanici v Roztokách u Prahy. (15. leden 2023)

Video
Video se připravuje ...

Ženu, která svému partnerovi způsobila bodné poranění v noze, zadrželi policisté na železniční stanici v Roztokách u Prahy (15. leden 2023). Aktu.cz