Jako na horské dráze byl jak její vztah s přítelem, tak proces u soudů. Andrea O. se s mužem, se kterým má i potomka, nadále stýkala. Osudného dne oba popili alkohol, tak jako už několikrát předtím. Ona zrovna chystala chlebíčky a v ruce měla nůž...

„Přítel stál na balkoně a kohosi venku okřikl, že mu krade kolo. To se předtím už stalo. Já mu řekla, ať nedělá ostudu. Najednou byl u mě, chytil mě za vlasy a mlátil hlavou o kuchyňskou linku. Bála jsem se, tak jsem vzala ten nůž,“ říkala žena u soudu.

(Ne)byla to obrana!?

Andrea O. muži propíchla plíci, muž přežil jen díky štěstí a včasné pomoci lékařů. „Jen jsem se bránila,“ tvrdila. Vězení se po dvou verdiktech soudů vyhnula.

„Nejednala v mezích nutné obrany a dopustila se těžkého ublížení na zdraví,“ trval na svém žalobce a soudy obrátily. I proto, že se Andrea O. nožem vůči muži neoháněla poprvé.

Po verdiktu vrchního soudu už byla jednou nohou ve vězení, nakonec však přišel nečekaný a zřejmě definitivní verdikt: Nutná obrana, zproštěna viny!

Zásah Nejvyššího soudu

Soud Andreu O. napoprvé osvobodil, napodruhé po odvolání žalobce uznal vinnou, ale nechal na svobodě na podmínku. „Jsem zklamaná, ale hlavně, že nejdu sedět,“ reagovala tehdy žena. Po dalším odvolání žaloby už zněl verdikt tvrdě, tři roky basy a musela nastoupit výkon trestu.

Nejvyšší soud ale vše vrátil krajskému soudu. Jeho poslední verdikt zní jako ten první. Zproštěna viny! „Je to velká úleva,“ stihla říci Andrea O., než byla odvedena eskortou. Rozsudek je totiž zatím nepravomocný.

VIDEO: Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel pdc, icp, Jedlička Čebotareva