Návnady gauner připravoval opravdu precizně. Do různých masových pochutin doma zapékal hřebíky a špendlíky, přidával jed na krysy a pak je rozhazoval v okolí svého bydliště.

Smrtícími masovými pochoutkami se přiotrávilo několik psů. Naštěstí majitelé ihned vyhledali zvěrolékaře a žádné ze zvířat nezemřelo. „Když jedna z žen zjistila, že v nich byly nastražené špendlíky, oznámila to policii,“ dodala mluvčí.

Velké bolesti

„U jedu na krysy je nebezpečné zvláště to, že příznaky se můžou projevit v závislosti na pozřeném množství a velikosti psa se zpožděním jednoho až sedmi dní,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Video
Video se připravuje ...

Policie v Ostravě zadržela muže (60), který trávil psy. PČR

Kdyby pes pozřel nástrahu se špendlíky a hřebíky, došlo by u něj k poškození vnitřních orgánů ostrým předmětem a zvíře by mohlo uhynout ve velkých bolestech kvůli vnitřnímu krvácení. Navíc jsou návnady nebezpečné i pro děti.

Policisté věc prověřovali od letošního ledna. Výslechy poškozených a vyhodnocení kamerových záznamů je dovedlo k možnému podezřelému. „Komisařka muže, který se u výslechu doznal, obvinila ze zločinu týrání zvířat,“ sdělila Michalíková.

Fotogalerie
7 fotografií