Jako první padl k zemi darkovický posed, odkud myslivec Jiří S. (74) střílel. Prý viděl v nočním režimu puškohledu lišku a vystřelil. V krutých bolestech ale zemřela border kolie Dixie (†10), která byla na procházce s paničku.

„Umírala mi dlouhé minuty v náručí, trápila se a já nemohla nic dělat,“ uvedla zdrcená majitelka Sabina Plačková (25).

Video
Video se připravuje ...

Sabina Plačková (25) o vztahu se svou border kolii Dixie (†10), kterou zastřelil myslivec v domnění, že jde o lišku. Michal Charbulák

někdo darkovický posed podřezal, strhl na zem a nakonec se na s posedem sousedící cyklostezku podepsal jako „ALF“. To byl ale teprve začátek. 

U Vítkova rovněž na Opavsku se doslova vypařily hned čtyři posedy. Škoda? 70 tisíc! „Dva z posedů byly plně zateplené, se dvěma okny, s postelí a oba s plynovým topným zařízením za 20 tisíc korun,“ uvedl policista René Černohorský. Kdo a jak je ukradl, policisté šetří.

Našponované emoce

Nevraživost mezi myslivci a zarputilými (nejen) pejskaři mezitím na sociálních sítích dosáhla bodu varu. Někteří myslivci vypouštěli hlášky typu »Stačí, aby byl pes xy metrů od domu a pic«. Zastánci zvířat muže v zeleném nazývají opilými vrahy.

Před pár dny došlo na Karvinsku k nejvážnějšímu incidentu. Posedy hořely! Sotva hasiči začali dusit požár mezi Stonavou a Horní Suchou, dozvídali se o dalším a dalším a dalším. „Uhasili jich celkem šest,“ uvedl hasič Jakub Kozák. Pracuje se i s verzí úmyslného zapálení,“ uvedl hasič Jakub Kozák.

Karvinští myslivci: Nenávist? Ne

Myslivci z Karviné jsou ze stiuace rozpačití. „Zatím vám nedokážu říci nic bližšího, nemohu se dovolat tamnímu předsedovi. Chápu, že na sociálních sítích se píše ledacos, ale osobně jsem nějakou větší nevraživost vůči nám nezaznamenal,“ řekl jednatel Okresního mysliveckého spolku Karviná Jaroslav Sajbot.

Smrt Dixie zatím přestupkem

V případu zastřelení pejska Dixie v Darkovicích padlo několik trestních oznámení, podala jej majitelka Sabina Plačková (25), přidal se europoslanec a zvířecí ombudsman Jiří Pospíšil. Na polici šel i myslivec Jiří S. (74), kterému lidé vyhrožovali.

Policie incident zatím vyhodnotila jako přestupek a hodlá postoupit radnici v Hlučíně. Zatím se tak ale kvůli dalším dodaným podnětům k případu nestalo.

Fotogalerie
18 fotografií