„Zapíjela jsem svobodu několik dní. Přivezl mě sem partner, ale pak odjel,“ blábolila zjevně opilá žena, když ji strážníci oslovili. O jakoukoli pomoc však nestála.

„Příběh se strážníkům nezamlouval, neboť totožnou ženu spatřil jeden ze strážníků již předchozího dne v Moravské Ostravě i s kočárkem v podvečerních hodinách,“ uvedl mluvčí městské policie Jindřich Machů.

Musela přijet sanitka

Strážníci pojali podezření, že je malý chlapec silně podchlazený. „Vzhledem k chladnému počasí a dlouhodobému pobytu dítěte venku, přiložili dítěti termoizolační fólii a přivolali zdravotníky,“ popsal Machů. Posádka sanitky rozhodla, že chlapeček musí do špitálu.

Zarážející je to, že během ošetřování chlapce se žena beze slov vytratila neznámo kam, aniž by se o své dítě jakkoli zajímala!

Zatím je od ní pryč

O incidentu byli informováni pracovníci z Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a během pobytu dítěte v nemocnici se vyřizovaly potřebné papíry k tomu, aby ke své matce chlapec po propuštění ze špitálu nemusel zpátky.

„Soud vydal předběžné opatření v průběhu několika hodin, dítěti se tak dostává náhradní rodinné péče,“ uvedl Zdeněk Živčák, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Sociálka také šetří, zda podá podnět policii pro možné spáchání trestného činu opuštění dítěte.

VIDEO: Na mol opilá matka měla v Pardubicích u sebe dítě v kočárku. 

Video
Video se připravuje ...

Na mol opilá matka měla v Pardubicích u sebe dítě v kočárku.  MP Pardubice