Dopadení fantoma nebylo jednoduché, kriminalisté měli pramálo informací. Kvůli věku dívek byli nasazeni i specialisté na mravnostní delikty.

„Kriminalisté nepřetržitě aplikovali různé kriminalistické metody a postupy. Zjišťovali a analyzovali kvanta informací a dat. Rovněž tipovali a prověřovali okruh možných podezřelých osob,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Uvízl jim „v síti“

Smyčka kolem násilníka se utahovala. Během oficiálního pátrání po něm se ke čtyřem případům přidal pátý, když se přihlásila další oběť. „Kriminalisté se postupně dobrali k jistému mladistvému muži,“ sdělila Štětínská.

Mladík byl obviněn z pokusu znásilnění v pěti případech. „Pod pojem znásilnění je v našem případě zahrnuto i intenzivní osahávání na intimních místech přes oděv,“ upozornila policistka.

Obviněnému jako mladistvému hrozí trest maximálně pět let za mřížemi.

Speciální výslechovky

Komunikace s mladými oběťmi probíhala kvůli k prožitému traumatu a citlivosti případu ve speciálních výslechových místnostech.

Není přitom vyloučeno, že mladík toho spáchal více. „Pokud kdokoliv disponuje informacemi k jakémukoliv obdobnému případu a dosud nekontaktoval policisty, nechť tak v co nejkratší době učiní na bezplatné policejní lince 158,“ uzavřela Soňa Štetínská.

VIDEO: Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky.

Video
Video se připravuje ...

Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky Videohub