Záludný plán vymyslel mladík (23), který se vetřel do přízně seniorovi (70). Nabídl mu pomoc s běžnými věcmi, což starší muž přijal. „Pomocník“ ho často navštěvoval přímo v jeho bytě.

„Vše v podstatě klapalo do doby, než se mladý muž domluvil se svým mladistvým známým, že si z bytu něco odnesou a prodají,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Zákeřný útok

Jedno odpoledne mladík šel jako obvykle „na návštěvu“ a zazvonil. Za rohem číhal jeho mladistvý komplic. Senior otevřel, oba lupiči vtrhli dovnitř a nastalo peklo.

„Pána měli napadnout opakovanými údery pěstmi, včteně těch do hlavy. Seniorovi se sice podařilo z bytu uniknout, utrpěl však vážná zranění s nutností hospitalizace,“ popsala Soňa Štětínská. Z bytu si mladíci odnesli věci za desítky tisíc  korun.

Oba muže krátce po činu dopadli policisté, starší z nich je ve vazbě. Hrozí mu až 12 let vězení, druhému jakožto mladistvému maximálně pět.

Zfetovaný bezdomovec bodal

V druhém případě si drogově závislý muž v noci koupil od dealerů „fet“, nebyl však spokojen s kvalitou. Tak si hodlal zlost vybít na náhodném chodci! U jednoho paneláku spatřil muže (59).

„Měl k němu přistoupit a udeřit ho skleněnou lahví do hlavy. Lahev se rozbila. Střepy ho pak měl několikrát bodnout, mimo jiné do obličeje,“ uvedla policistka Štětínská.

Agresor vzal napadenému muži kytaru, nejprve ji chtěl o něj rozlámat také, nakonec s ní odešel. Jen díky štěstí utrpěla oběť „jen“ středně težká zranění. Bezdomovec sedí ve vazbě, hrozí mu až 12 let.

VIDEO: Lupič chtěl sebrat ženě kabelku. Oběť se bránila až do poslední chvíle. Muž odešel s nepořízenou.

Video
Video se připravuje ...

Lupič chtěl sebrat ženě kabelku. Oběť se bránila až do poslední chvíle. Muž odešel s nepořízenou Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie