Na údajného soka v lásce zaútočil Roman K. u bankomatu. Jeden z výpadů nožem krvavě zasáhl překvapeného muže na paži, další rány se štěstím vykryl sportovní taškou. Dal se na útěk, ale zakopl a na zemi od Romana K. schytal i několik kopanců.

„Znali jsme se jen od vidění, nevím, proč to udělal. Ta holka, kvůli které prý útočil, je jen mou kamarádkou a šel jsem si k ní pro nějaké věci,“ vylíčil napadený muž, který se po útoku v obavách dočasně odstěhoval z Ostravy.

Prý se změní pro syna

„Je mi to líto a ano jsem vinen,“ prohlásil Roman K. u Krajského soudu v Ostravě. Prohlášením viny se soudní jednání zkrátilo na minimum a řešily se jen okolnosti okolo výše trestu. Žárlivec, kterému agresi často spouštěly drogy, se rozmluvil.

„Choval jsem se jako grázl, ale chci to změnit. Srovnal jsem se. Už vím, že člověk je v pohodě, když s ostatními je taky v pohodě. Před týdnem se mi narodil syn, chci tu být pro něho,“ sypal si popel na hlavu Roman K.

Pod hranicí sazby

Přímo v soudní síni proběhl i rozpačitý pokus o omluvu, ale napadený muž ji od Romana K. nepřijal. „Beru, že prohlásil vinu, ale omluva mě nezajímá. Já chci jen to, ať už je to celé za mnou,“ řekl.

Roman K. ve skrytu duše doufal v podmínku, ale  nakonec půjde na tři a půl roku nepodmíněně do věznice s ostrahou. Za vydírání a výtržnictví mu přitom hrozilo 5 až 12 let. Rozsudek proto bez výhrad přijal. Neodvolá se ani státní zástupce, verdikt je tak pravomocný.

VIDEO: Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka.

Video
Video se připravuje ...

Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka Petr Němeček/ CNC