Notně ovínění Petr H. se s bratrem vydali loni v červnu za Eduardem G., že spolu ještě popijí a opečou si párky u dřevěné boudy v Ostravě-Zábřehu. Zde často přebývali bezdomovci. Pohodičku u párků a „čuča“ přerušil nepochopitelný atak Eduarda G. na usínajícího Petra H.

Útočník se měl na muže ležícího na matraci posadit a zasypat ho několika ranami pěstmi do obličeje. Výsledek? Nadvakrát zlomená čelist a těžký otřes mozku! „Byl jsem v šoku, zmlátil ho úplně bez důvodu,“ řekl bratr napadeného v přípravném řízení.

Jeden zmizel, druhý zemřel

Právě on jako jediný útok detailně popsal. „Snažil jsem se bráchu bránit, dostal snad deset ran. Byl úplně modrý v obličeji. Vůbec nevím, proč se to stalo, ten člověk je magor,“ vypověděl na policii. Soudu ale muž nic nestihl říct, v mezidobí zemřel.

Proto je pro soud klíčové svědectví napadeného, jenže se ho dosud nezdařilo předvolat. Pohybuje se kdovíkde. Naposledy byl spatřen v Nymburce, kde policistům slíbil, že se k soudu dostaví, ale „skutek utek“. Aspoň na sebe nechal telefonní číslo.

„Zřejmě nám nezbude nic jiného, než ho nechat předvést,“ řekl soudce Krajského soudu v Ostravě Ondřej Běčák.

Notorický násilník

Samotný Eduard G. se k útoku nepřiznal a zarytě mlčí. U soudu působí, že je mu průběh jednání úplně jedno. „Ne, nemám k tomu nic,“ zní jeho jediná odpověď.

Psychologický posudek vyzněl výrazně proti němu. „Je agresivní, nepřátelský, vykořeněný, má odpor k autoritám. Nejeví jakýkoli zájem začlenit se do společnosti, zajímá ho jen jídlo a alkohol. Možnost resocializace je prakticky nulová,“ uvedla znalkyně.

Recidivista Eduard G. byl za podobný čin už souzen, i nyní sedí ve vězení za násilí. Proto mu teď hrozí až 12 let vězení.

VIDEO: V Ostravě před časem likvidovali městečko bezdomovců.

Video
Video se připravuje ...

V Ostravě likvidují městečko bezdomovců. Našli kradené věci i stříkačky Karel Janeček