Když hlídka dorazila na místo, nešťastník už chodil sem a tam za svodidly a občas se nebezpečně nahnul přes zábradlí. Jeho úmysly byly strážníkům ihned jasné, ale navázat s ním hovor nesnadné.

„Po oslovení muž s hlídkou nejprve komunikoval velmi sporadicky,“ popsal mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

„Pane, my vám chceme pomoci, řekněte, co máte za problém,“ apeloval jeden ze strážníků. „Ne, ne, nechci,“ odmítal však muž.

Nezvládal rodinné trable

Trpělivost a citlivý přístup obou strážníků nakonec slavil úspěch a muže rozmluvili. „Po nějakém čase se hlídce svěřil, že je pod vlivem drog a má rodinné problémy. Ty chtěl vyřešit skokem z mostu,“ pokračoval Machů.

Při hovoru se k muži strážníci přiblížili a dostali ho do bezpečí. Pak už ho předali do péče zdravotníkům. Na místo dorazila i policie, která incident dále vyšetřuje.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl v Ostravě skočit z dálničního mostu. Strážníci mu to rozmluvili. MP Ostrava